maanantai 8. kesäkuuta 2015

Jokunen toimintatapa äitiydessä

KUUNTELU
Haluan olla läsnä ja kuunnella mitä lapsella on sanottavaa. Jos on paha mieli niin yritän ottaa pahan mielen syyt tosissani "turha sitä on murehtia" tai "älä nyt itke siinä"-kommenttien sijaan. Haluan olla äiti jolle on helppo puhua asiasta kuin asiasta. Rajat täytyy kuitenkin olla eikä lapset saa tehdä ihan mitä sattuu.

LUPAUSTEN PITO
Jos luvataan jäätelö kauppareissun päätteeks niin jäätelö ostetaan. Jos luvataan kuu taivaalta niin se käydään hakemassa. Vaikka kuulostaiskin epäterveelliseltä, niin todettava että joskus lahjonta on hyvinkin toimiva keino vilkkaan taaperon kanssa. Onneksi lahjoa voi myös terveellisillä tavoilla.

RUUDUN KATSELU OK
En halua että televisiota katsotaan liikaa, mutta on kieltämättä hyvä että tyttö viihtyy sen edessä niin voin välillä laittaa ohjelman pyörimään ja vaikka kerätä tavarat nopsaan lattialta/tiskata. Meillä siis tiskataan käsin.

LISÄKÄDET KÄYTTÖÖN
Jos joku haluaa meillä käydessään auttaa kotitöissä niin ihan vapaasti, kiitos mielellään. Vien myös lapset mielellään hoitoon isovanhemmille jotta saadaan välillä miehen kanssa käydä kaksin syömässä. Mummolassa isompi viihtyy loistavasti ja pienemmälle on tällä hetkellä tärkeintä että ruoka ja uni on saatavilla.

RENNOSTI OTTAMINEN
Yritän ottaa rennosti joidenkin asioiden suhteen. Yks näistä on kotityöt. Tärkeimmät tulee hoidettua, ruuanlaitto, tiski, pyykki ja lattian siivous. Usein meillä on melko sotkuista ja tavarat levällään. Lasten mentyä nukkumaan mua vetää puoleensa tietokone kotitöiden sijaan. Tässä on huonotkin puolensa, aika usein sitä kattoo ympärilleen ja miettii että hitto kun on taas sotkusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti