sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Meidän arkea

Ei ole tullu aikoihin kirjoiteltua. Vauva täyttää huomenna kuukauden ja kuukausi on mennyt uuteen arkeen tutustuessa. Meillä on mennyt hyvin. Vauva syö, nukkuu, on valveilla, pissaa ja kakkaa. Vauva nukkuu 2-4 tunnin pätkiä ja on valveilla suunnilleen samanlaisia aikoja. Tosin nyt neiti on ottanu tavaksi jo jokin aikaa sitten, että hän valvoo siinä alkuyöstä. Parina edellisenä yönä neiti on ollu valveilla 23-05. Tosin eilen otti kahdet puolen tunnin torkut/"päivä"unet tuona aikana. Tällasia aikoja hän ei normaalisti ole päivisin valveilla. 

Ulkoilun sai aloittaa kun vauva oli parin viikon ikäinen, ollaan käyty vaunuilemassa nyt viis kertaa. Se on tosi kivaa, kun on hyvä keli! Sillon kun olin vielä ravintolassa tarjoilemassa, niin tuntui ettei kiinnostanut vapaa-aikana liikkua mihinkään. Kun sitte jäin lomalle, niin huomasin että alkoikin tehdä mieli kävelyille, raskauden loppuvaiheilla kropan yhteistyökykyisyys oli vähän niin ja näin. Esimerkiks lauantaina 16.2 oltiin anopin kanssa kävelyllä ja olisin halunnu tehdä pidemmänki lenkin, mut kroppa olikin eri mieltä. Siitä menikin sit enää se reilu vuorokausi synnytyksen käynnistymiseen :)  

Meillä on ollu pari neuvolaa, ensimmäinen oli noin viikon ikäisenä. Terkkarin kotikäynti olisi ollut kun neiti oli parin viikon ikäinen, mutta sairaalasta sanoivat että aikasemmin pitäis olla, kun neidiltä oli keltaisuuden vuoksi otettu sairaalassa bilirubiini-arvot, vaikka ne sitten ihan normaalit olikin. No asiassa ei ole mitään ongelmaa ollu kuitenkaan ja muutenkin tyttö on terveenä pysynyt. Ekalla punnituksella viikon iässä neiti painoi 3540 g (syntymäpaino 3450 g), ja parin viikon ikäisenä 3700 g. Uskon että ollaan seuraavalla käynnillä jo yli neljän kilon! Ihan varmasti, jos siis samaa rataa jatketaan ku tähän asti. 

Meillä on (arvatenkin ;D) käynyt vieraita paljon enemmän kuin mitä normaalisti käy. Kylässä on käyneet isovanhemmat miehen puolelta, vauvan tätejä, vauvan muutama serkku, meidän kavereita.. Äitini piti tulla kylään sinä maanantaina kun vauva syntyi, tarjousjunalippu oli ostettu etukäteen. Äiti kävi sitte niinä parina päivänä sairaalassa, jossa kävi myös yks kaveri kattomassa mua, kun oli sairaalassa samaan aikaan. Me ollaan käyty kylässä isovanhemmilla ja itse kävin vauvan kanssa kaverini luona, jolla oli laskettu aika 23.2. Olisin luullu että hän synnyttäis ennen mua mutta eihän siinä sit niin käynykkään, vaan hän sai vauvansa 24.2. Meidän vauva raapas kaverin vauvaa otsaan.

Erityisen väsyneeksi en ole itseäni tuntenut, kun osaan kuitenkin päivisin nukkua. Mies on myös osallistunu vauvan hoitoon ja hoitanu esimerkiksi toisen yösyötöistä, niin sillä on tietysti ollu paljon vaikutusta. On myös helppoa, kun ei ole vanhempia lapsia joita tarttis päivisin hoitaa, niin voi nukkua huoletta päivällä. 

Että tällaista täällä :) 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti