perjantai 8. helmikuuta 2013

Pieni vauvan tarina part 2


Ajattelin kirjoittaa taas vähän raskaus-aiheista juttua, edellinen vauvan tarina täällä

Tein edellisen postauksen rakenneultran jälkeen, siihen asti oli kaikki sujunut hyvin ja samalla mallilla edelleen. 

Äitiysloma alkoi ilmeisesti virallisesti 29.1.2013. Töistä jäin sairaslomalle viimeiseksi kymmeneksi työpäiväksi. Olen ihan tyytyväinen itseeni, että jaksoin kuitenkin mielestäni suht hyvin siellä olla. Sopimus oli tammikuun viimeiseen päivään. Paikassa oli myös samaan aikaan kolme muuta odottajaa, jotka jäi jo aiemmin pois ennen äitiysloman alkua.

Raskauden alussa yleisin kysymys tuntui olevan että miten oot voinu. Ja laskettua aikaa kyseltiin myös. Nykyään on kyselty, että mitä hankintoja on tehty, tiedetäänkö sukupuoli, ja millonkas se laskettu aika olikaan. Kohta varmaan aletaan sitte kyselemään että joko oot synnyttäny. Jokaiselle joka on jatkuvaan kyselemässä että jokojoko, aion sanoa että ilmotan ku oon synnyttäny, kysellä ei tarvitse ja piste :D

Vauvan juttuja löytyy nyt pinnasänky, lipasto vauvan vaatteille, vaatteita, kelan äitiyspakkaus, rintareppu, turvakaukalo, kaukalon telakka, vaunut, rintapumppu, imetysliivit, imetyspaita, tuttipulloja, ruokalappuja, pinnasängyn pehmuste, jotain kertakäyttösiä vaipanvaihtosuojia.. Vielä puuttuu: pinnasängyn patja, sitteri. Muistinkohan kaiken? Tuskin.

Ja äidin juttuja löytyy kanssa, lähinnä pistävä/vihlova kipu alapäässä. Toisinaan olen hieman hidas tämän takia. Myös navassa tuntuu joskus inhottavaa tunnetta, syytä en tiedä. Myöskin lantiossa heti alapään sivuilla on ollut kipuja sillon tällön. Pukeminen on joskus vähän ähkimistä. Mutta ei tässä mitään sietämätöntä ole, tai mitään valittamisen aihettakaan. Oon sitä mieltä että helposti on sujunut raskaus, mitäs sitä pienistä vaivoista :) 

Synnytystapa arvio olis myöskin tuloillaan, tarkastetaan että mahtuuko sieltä tulemaan, kun oon tällanen lyhyt niin hyvä se on varmistua tosta lantiosta. 

Terveisin, 36+3 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti