perjantai 16. tammikuuta 2015

Ekat viikot vauvan kanssa

Meille kuuluu hyvää! :)

Sairaalassa ei tarvinnut vauvan synnyttyä kauaa olla, perjantaina myöhään illalla osastolle ja sunnuntaina ennen puolta päivää pois. Lauantaina mies, esikoinen ja mun äiti kävivät siellä mua katsomassa ja sunnuntaina mies haki mut kotiin kun äiti jäi esikoista tänne meille hoitamaan. (Mun äidillä on joku synnytystä käynnistävä vaikutus, oli tulossa kylään sillon ku esikoinen lähti syntymään ja nyt tuli joulupäivänä meille.. :D)

Esikoinen on tosiaan ottanut pienen hyvin vastaan, on kiinnostunut vauvasta ja tykkää käydä paijaamassa. Vielä ei oo esiintynyt mitään että neiti olis tekemässä kaikki mahdolliset pahuudet meikäläisen imettäessä, mutta saa nähdä miten sit kun mies palaa töihin.. Pienen kämpän hyvä puoli on kuitenkin se että näen imettäessä esikoisen koko ajan jos oon sohvalla imettämässä ja makkarin ovi kiinni.

Olisin alunperin olettanu että tuun olemaan paljon väsyneempi kuin mitä olen ollut. Vaikka onhan tässä tietysti muutosta kun on tottunut nukkumaan pitkiä unia, ja nyt jo 4 h putkeen on luksusta. Mies on hoitanut syöttöjä myös, niin oon saanu välillä nukkua vähä pidempään. Koska on tullut laitettua etusijalle lapset ja omia unia ottanu mahdollisuuksien mukaan, niin kotitöihin ei ole jaksanu keskittyä samalla tapaa ku ennen. Vähän harmittaa kun on sotkua (ja joululiina vieläkin pöydässä..) mutta onhan tää tietysti ymmärrettävää tässä elämänvaiheessa.

Ollaan käyty koko perheen voimin paristi prismassa ja kerran kaupungilla. Sen lisäks pariin kertaan neuvolassa ja miehen vanhempien luona. Hommattiin ne tuplarattaatkin ja vierekkäin istuttavat on nyt sitten.

Imetysasiat meinas yhdessä vaiheessa harmittaa kun tarjonta ei tuntunu vastaavan kysyntää. Vaikka vauvan syntymästä oli jo aikaa, eli en meinaa nyt niitä ihan ekoja päiviä. Nyt asia on onneks korjaantunu ja oon hoitanu syötöt pääsääntöisesti omilla tisseillä :)

Ihania kyllä olleet viime viikot <3

--

Tää postaus on pitäny tehdä jo monta päivää mut tässä on ollu tätä muuta tärkeämpää. Nyt sain kuitenkin viimein kirjotettua. Pienempi neiti on imetetty ja nukkuu, ja isompi vasta heräs. Eli tuli sopiva hetki päivitellä :)


2 kommenttia:

  1. Oi kun kuullostaa mukavalta! ♥ Ihana et kaikki on sujunut hyvin, eikä mustasukkaisuutta ole esikoisella ilmaantunut. :) Minkälaiset tuplat löysitte, onko kuin isot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/Tuplarattaat/Jule-Twin,-Musta.html Tällaset, 71 cm :) Oli hassua mennä niiden kanssa ekan kerran kaupungilla kun oli paljo leveemmät millasilla yleensä kulkenu.. :D

      Poista