tiistai 29. heinäkuuta 2014

Alkoholiasiaa

Nukkumassahan tässä pitäis jo olla eikä mitään blogimerkintää tekemässä.. innostuin kuitenkin kirjoittamaan kun juttelin tästä aiheesta yhden nettikaverin kanssa. Eli vähän vastapainoa noille viime aikoina toisiaan seuranneille reissupostauksille. Varoitan että niitä on kuitenkin edelleen tiedossa tänä kesänä.

Kirjoitinkin aikoinaan uskooni liittyessä postauksessa muuttuneesta suhtautumisestani alkoholiin uskoon tulon yhteydessä. Olin mieheni kanssa viettämässä avioliiton vuosipäivää nyt viikonloppuna sisävesiristeilyllä ja kannella oli aika paljon tuoppeja ja ihmisiä tuoppien ääressä. Vaikka joskus itsekin vietin vapaa-aikaa juomisen merkeissä, en silti kaipaa enää sellaista itselleni. En yhtään. Nautin miehestäni, ilta-auringosta, järvimaisemasta ja olostani -selvinpäin.

Olin ekaa kertaa humalassa 15-vuotiaana, serkku salakuljetti meille kaljaa kuten aiemmin oltiin sovittu ja lämmintä karjalaa juotiin teltassa illalla. Olo tuli ihan hirveäksi ja taisin sanoa että ei enää ikinä. No kyllä kuitenkin vielä monta kertaa kunnes lopetin humalahakuisen juomisen 2012 ja olen tosi iloinen siitä! Mikään himojuhlija en ole koskaan ollut joten alkoholista irti pääseminen oli helppoa. Vaikka en olis koskaan uskoon tullutkaan, niin olis silti ollu hyvä päätös lopettaa. Ai miksi?

- Raha. Yksi saunakalja viikossa tuskin ketään ajaa vararikkoon, mutta jos alkoholia käyttää usein, esimerkiksi käy joka viikonloppu baarissa juomassa monta annosta, niin rahatilanteeseen saattaakin tulla näkyvää muutosta. Sitten jos vielä valitetaan rahanpuutteesta niin voi vaan kysyä olisko sen kenties voinu käyttää johonkin muuhun.

- Terveys sun muuta - Käsittääkseni on tutkimuksia että pieni alkoholimäärä sillon tällön olisi terveellistäkin, mutta jos paljon ottaa niin terveyshaittoja saattaa tulla. Myös yleistä toilailua saattaa esiintyä humalassa. Sanon "saattaa", koska en halua yleistää ja todeta että asiat menevät just aina tällä tavalla ja piste. Itse en ole koskaan ollut krapulassa (mitä nyt joskus on janottanut seuraavana aamuna ihan älyttömästi), mutta en voi ku ihmetellä krapuloistaan valittavia henkilöitä, tekee lähinnä mieli siinä vaiheessa kysyä että kannattiko.

- Hauskanpito ilman viinaa? - Uskon että jos alkoholi kuuluu aina oleellisena hauskanpitoon, niin on mahdollista että ihmisen kyky pitää hauskaa ilman viinaa heikentyy. Mielestäni on rikkaus että keksitään mukavaa tekemistä myös selvinpäin.

- Raskaus ja imetys - Tunnetusti alkoholi ei kuulu odottajalle eikä imettäjälle. On taatusti helpompaa olla raskausaikana ja imetysaikana ilman alkoholia jos ei ole tottunut sitä jatkuvaan ottamaan.

- Esimerkki lapselle - En ole tosiaan koskaan nähnyt vanhempiani humalassa ja olen siitä iloinen. En halua itsekään lapseni näkevän sellaista. Tiedän että lasta ei voi ikuisuuksia suojella näkemästä jotain (saattaa joskus nähdä sammuneen puiston penkillä tai humalaisen kaatuilevan ja möykkäävän), mutta omassa kodissaan lapsi saa tuntea olevansa turvassa eikä hänen tarvitse pelätä että millon se äiti nyt sammuu jonnekkin tai kaatuu päälle.

Jotkut drinkit on hyviä, ja valkoviini on hyvää. Maistelen mielelläni jotain kiintoisan oloisia drinkkejä ja otan valkoviiniä ruuan kanssa, mutten sinne humalaan asti. Enkä lapsen läsnäollessa. Enkä myöskään silloin jos olen raskaana tai imetän. Joku toinen voisi ajatella etten osaa pitää hauskaa, mutta kuten sanoin niin mielestäni on rikkaus että osaa pitää hauskaa ilman alkoholia! Tää sopii mulle.

2 kommenttia:

 1. Mä olen kans jättäny alkoholin lapsen synnyttyä. Ennen viikonloput oli vain opiskelubileitä ja kesän terasseja ym. Nyt en edes muista, koska viimeksi oon siiderin avannut ja baarissakin ollaan oltu viimeks 2011 helmikuussa =D
  paljon parempi näin ja mitään en kaipaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että säkin oot tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen :)

   Poista