maanantai 29. huhtikuuta 2013

Kuulumisia arjesta

Vauva on nyt reilun kahden kuukauden ikäinen. Päivärytmi koostuu tällä hetkellä niin että menee suht myöhään yöunille, esimerkiks nyt vein vajaa tunti sit neidin nukkumaan. Nukkuu myös nykyään sellasia 4-6 h pätkiä mistä oon tyytyväinen. Ensimmäinen syöttö yöllä sujuu yleensä kuin unelma. Jos menis aina nukkumaan ku vauvakin, saattais saada välillä hyvänkin unipätkän. Aina ei vaan heti malta mennä. Kuten nyt.

Omia juttuja ei pahemmin ehdi tehdä jos oon yksin kotona, kun vauva on päivisin hereillä niin paljon. Oon nyt tykästyny ompelemiseen, mut sekin on tietysti helpointa sillon kun mies on kotona ja voin vauvan antaa miehen hoiviin. Tosin vois joku päivä testailla mitä neiti tykkää ompelukoneen äänestä.

Vauva nukkuu päivisin vain sellasia pieniä pätkiä jos tässä kotona ollaan. Jos sen sijaan mennään vaunulenkille tai lähdetään käymään vaikka kaupassa tai kaupungilla, niin nukkuu useimmiten reissun ajan. Vaunulenkin jälkeen ollaan nyt paristi viety jatkamaan unia vaunuissa parvekkeelle. Itse tein kerran niin, että kun tulin kaupasta niin laitoin neidin turvakaukalossa avonaisen parvekkeen oven viereen, niin sain ruuan laitettua.

Kotitöiden tekeminen ja oma syöminen on välillä vähä haasteellista.  Ja sillon kun vauva hetkeksi uinahtaa, tulee itse helposti vilastua jotain koneelta sen sijaan että tekis kotitöitä tai huolehtis omasta ruokailustaan. Miehen ollessa kotona on ihanaa syödä välillä rauhassa ja sillon ne kotityötkin sujuu helpommin, kun mies hoitelee vauvaa.

Vauva on ollu nyt kahdesti hoidossa, toinen kerta oli sillon maaliskuussa kun oltiin häiden menumaistajaisissa, ja toinen kerta kun oltiin vähän paremmassa ravintolassa pitkän kaavan mukaan syömässä. Kerran käytiin myös ravintolassa niin että neiti oli mukana, siellä hän nukkui koko ajan.

Pääsiäisen aikaan käytiin miehen bestmanin luona melkein 300 kilometrin päässä. Reissu meni mukavasti ja neiti nukkui automatkat. Tai ainakin takapenkillä oli hiljaista joten luulen että nukkui. Mennessä ja tullessa söi kerran per suunta.

Ollaan oltu nyt myös kahdesti vauvan mummopappalassa yötä. Toisen kerran oli minä ja vauva ja toisen kerran koko poppoo. Mummo ja pappa oli hommannu pinnasängyn sinne, jossa on pyörät alla. Ekalla kerralla neiti nukkui vanhassa äitiyspakkauksen laatikossa, joka oli heillä tallessa.

Neuvolamitat oli noin kuukauden ikäsenä 4250 g ja 54 cm. Ja siinä noin kahden kuukauden ikäisenä 5030 g ja 57.5 cm.

Vauva tykkää olla isin reisien päällä kun isillä on jalat koukussa ja isi istuskelee tietokoneella. Vauva viihtyy myös uudessa sitterissä, kunnes on sitten taas  seuraa vailla. Myös kylppärin lattialla olevalla hoitoalustalla on välillä kiva pällistellä, vaikkei näkymä kovin ihmeellinen olekkaan. Kylpykään ei enää itketä kuten sairaalassa. On myös kivaa kun äiti jumppailee/heiluttelee vauvan jalkoja ja laulelee lastenlauluja.


2 kommenttia:

  1. Meilläkin muuten vauva tykkää olla reisien päällä, ja siitä kattella kasvoja. :) Hurjan suloinen kun alkaa yleensä juttelemaan, hymyilemään ja "höhöttämään" siinä, tuntuis aika seurallinen tapaus olevan. ♥ Ei kyllä varmaan oo suloisempaa kun nuin pikkuisen hymy. ^^ ♥

    VastaaPoista