perjantai 30. elokuuta 2013

Hammaskatastrofi

Meikäläistä kohtasi viime viikon tiistaina etuhampaan lohkeaminen (voi kumpa se olis ollut joku vähemmän näkyvällä paikalla oleva hammas edes.. :D). Pahaa aavistamattomana päätin koittaa tehdä ekan kerran itse aurajuustolla täytettyjä herkkusieniä joissa oli pekoni ympärillä. Ruuassa ei mitään kovaa sinänsä ollut, ainoastaan pekoni oli vähän rapeaa.

Tilanne tuli aika yllätyksenä koska hammas ei ollut särkenyt eikä heilunut. Toisaalta taas ei kovin ihmeellistä koska takana oli kissanmentävä aukko ja hammas oli ollut hoitamatta kauan. Muistaakseni vuonna 2010 siinä oli reikä ja se tulehtui joskus sen jälkeen. Siitä sitten päädyin jossain vaiheessa juurihoitoon jolla ei ilmeisesti vaikutusta ollut koska laitettiin lähetettä hampaan juurenpään resektioon eli katkaisuun. Resektio meni täysin päin honkia oman hammashoitopelkoni vuoksi ja poistuin sieltä itkien. Siitä lähtien hammas on ollut mikä on ollut. Onneksi se ei Luojan kiitos ole kuitenkaan särkenyt! Hampaan tarina päättyi sitten tosiaan viime viikolla ja nyt kyseinen lego on jossakin vessan lattialla.

Nyt sitten odottelen että asiat järjestyis jotenkuten ja saisin uuden hampaan ennen opiskelujen alkua. Koska oli epäselvää että tehtäiskö hampaalle uusi juurihoito (jonka toimivuudesta ei käsittääkseni ollu takeita), vai hommaisinko uuden hampaan, niin tuntui toisaalta ihan tarkoitetulta että kävi miten kävi. Nyt ei tarvitse ainakaa enää miettiä juurihoitaako vai ei, kun ei ole mitään mitä hoitaakkaan. Inhottavan näkönenhän tuo on kun hammas puuttuu mutta ei auta kuin elää asian kanssa nyt jokusen aikaa, vaikka ei se maailma toki tähän lopu. Innolla kuitenkin odotan että pääsen taas hymyilemään tavallani hampaat näkyen.


2 kommenttia:

  1. Voi ei, kuullostaa inhottavalta! :( Toivottavasti ehdit saada hampaan kuntoon ennen opiskeluiden alkua. Miuta on nyt kans ruennu hirvittämään hammaslääkärillä käynti, kun on saanut kuulla läheisiltä kauhutarinoita, niin varmaan tulee seuraavan kerran käytyä suoraan yksityisellä. :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enköhän mä ehdi :) Aina kai niitä kauhutarinoita kuulee millon mistäki, toivottavasti sulla menis käynti kuitenki hyvin! :)

      Poista