sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Vähemmän kiirettä pitävä masukas ja muita kuulumisia

Pienen hiljaiselon jälkeen hei taas. Eli yhdessä koossa ollaan kuten otsikostakin ilmi käy. Esikoinen syntyi 37+6 ja nyt on viikkoja 39+1. Olin ajatellut että vauva olis saattanu syntyä taas pari viikkoa etukäteen. Mutta tässä sitä ollaan ja ilmeisesti joulunakin yhdessä koossa, vaikka ajatus joulusta uudella perhekokoonpanolla niin kiva oliskin. Ei sillä että syntymän ajankohta mikään tärkein olis, pääasia että vauva syntyis elävänä ja saadaan meille uus pieni perheenjäsen <3

Ohjelmaa on ollu aika reilun puoleisesti välillä. Marraskuun lopulla mun paras kaveri oli meillä, katsottiin leffaa, herkuteltiin ja käytiin kaupoilla. Kävin myös viimein uskovien kasteella ja liityin seurakuntaan. Myöhemmin tolla viikolla meillä kävi kylässä kaveri poikansa kanssa ja anoppi. Joulukuun ekalla viikolla oli maanantaina useampikin vieras, aamusella kävi meidän kaveri kylässä ja iltapäivällä tuli kaveriperhe jossa on meidän neitiä päivää nuoremmat kaksospojat. Mies teki ruuaks kana-pekoni-nuudelikeittoa, oli tulista mutta hyvää. Seuraavana päivänä tuosta kävin kestovärjäyttämässä kulmat pitkästä aikaa ja kaupassa itsekseni. Illalla vietiin neiti yökylään isovanhemmille ja herkuteltiin kotona miehen kanssa. Tuli myös tutustuttua hyvään alkoholittomaan kuohariin :) Bella ella zero. Keskiviikkona kävin jouluostoksilla kaverin kanssa keskustassa. Torstaina mulla oli neuvola ja perjantaina aamulla hammaslääkäri. Perjantaina illalla oli pikkujoulut ja sieltä lähtiessä haettiin äitini ja tätini asemalta kun tulivat viikonlopuksi kylään. Lauantaina katsottiin linnanjuhlia, juotiin glögiä, syötiin luumukanelikakkua ja kanasalaattia. Sunnuntaina vein heidät asemalle ja käytiin vähän kaupungillakin siinä. Sen viikon jälkeisenä maanantaina mulla oli taas hammaslääkäri, oon tosi huojentunu että selvisin noista hammaslääkärikäynneistä kun niitä jännitin. Mutta löysin hyvän hammaslääkärin, joka otti mun pelon huomioon. Ihan loistavaa :) Myös viime viikonloppuna oli pikkujoulut, alunperin en tietenkään ollu varma että pääsenkö sinne vai ehtiikö vauva syntyä ennen sitä.

Siinä nyt nää tein-sitä-tätä-ja-tota aiheet :D

Tän raskauden aikana on ollu mun mielestä enemmän vihlomisia alapäässä ja navassa kuin mitä aiemmassa odotuksessa. Ne osaa olla välillä aika ikäviä. Myös muunlaisia kipuja on ollu. Närästys on vähentynyt ja neuvolassa terkka sanoi mahan olevan alhaalla, eli siinäpä tuo syy. Synnytystä oon pelänny yllättävän vähän ottaen huomioon miten kauhea se ponnistusvaiheen loppu viime kerralla oli.

Tässä jokunen kuva viime ajoilta. Ylimmässä näkyy mekko jonka tein meidän neidille tällä viikolla, oon aika ylpeä itsestäni kun onnistui hyvin ottaen huomioon että en oo ennen hälle yläosia tehnyt :) Alemmassa kuvassa näkyy nyt se mun tänä vuonna lyhentämä äitiystakki, kolmannessa kuvassa väkertämäni joulukortit, (ihanaa tuo askartelu :)), ja alimmassa kuvassa massu 39+0.

Mutta joo, mäpä alan mennä tästä hammaspesun kautta nukkumaan :)
ylimpänä oikealla olevassa myös käpykuva (samanlainen kuin alemmassa kortissa), tullu joku pieni häikkä tähän kuvaan.


4 kommenttia:

 1. Ihania kortteja ja kauniita kuvia! :) Käytätkö sie muuten trikoovaatteissa tuplatikkausta vai siksakkia? Nätti yläosa on ja onnistunut niin väreiltään kun malliltaankin.

  Hieno takki, oikeanpituinen on nyt siulle ja hyvältä näytät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihan vedin kertaalleen suoralla, mut se pääs jo vähä irtoilemaan se ommel siitä, eli täytynee korjailla jossain vaiheessa jos siltä näyttää. Meinaako tuplatikkaus sitä että kahdesti ompelis suoralla? Olis ton tietysti voinu jousto-ompeleellakin tehdä mut meni nyt noin. Kaavan otin tuohon yhdestä mekosta mikä neidillä on :)

   Poista
  2. Suora lukkotikki ei jousta, kantsii ommella jousto-ompeleella tai ihan vaan siksakilla. :) Tuplatikkaus on kaksi tikkausta vierekkäin kaksoisneulalla ommeltuna, eli sinne alapuolelle tulee sellainen joustava ommel tikkauksien välille. Vaatii vaan koneen säätöä aika paljon, ettei katko neuloja turhaan ku maksaavat 4 eurosta ylöspäin per kaksoisneula. :)

   Poista
  3. Ookkei. oli vähän vieras termi mulle ;) Joo, täytyy tuo sitten korjata jotenkin fiksummin jos tuosta alkaa enemmänki irtoilla :)

   Poista