maanantai 22. huhtikuuta 2013

Arjen aakkoset

A niin kuin auto. Kulkupeli. Kätevämpää kuin julkiset. Ei asuta keskustassa eikä bussipysäkkikään ole ihan vieressä, sinne olis ikävää lähteä tarpomaan huonolla säällä, ja myös vauvaa on helpompi kuljetella ihan autolla jolla pääsee aina sinne mihin tarvitsee.
B niin kuin Brio. Vauvan vaunumerkki. Myös turvakaukalon merkin ensimmäinen kirjain on b, BeSafe.
D niin kuin D-tipat. Vauva alkoi saada D-tippoja parin viikon iässä mutta unohdan niiden antamisen aika usein.. Muistutus kännykkään tai muistilapulle?
H niin kuin hoitoalusta. Vauvan hoitoalusta sijaitsee kylppärin lattialla. Ei tullut otettua tilanpuutteen takia hoitopöytää, jota olis aina saanu nostella kylppäristä veks suihkun ajaks. Kätevämpi näin myös sen takia, ettei tarvitse pelätä neidin putoavan. Neiti tykkää myös pällistellä välillä hoitoalustalla muuten vaan.
I niin kuin itku. Täällä vauva ei turhia itkeskele millä meinaan että osataan aina vastata vauvan tarpeisiin, ei ole sellaisia hetkiä että vauva itkemällä itkis ja mikään ei auttais.
K niin kuin kantoliina. Ostin pikku-ruu kantoliinan ku vauva oli kuukauden ikäinen. Ei vielä olla kovin kokeneita liinan käyttäjiä. Oon naperoa yrittäny kuitenki siinä pitää sillon tällön, ja on se siihen muutaman kerran jo nukahtanutkin.
L niin kuin lastenlaulut. Lauleskelen vauvalle välillä ja jumppautan/heiluttelen sen jalkoja samalla. Vauvaa hymyilyttää. Ollaan lauleltu pingviinitanssia, piippolan vaaria, autolla ajetaan varovarovastia ja yhtä mun itse keksimää laulua :D
M niin kuin mummo. Käydään vauvan mummopappalassa  aika usein ja ollaan oltu siellä nyt paristi yökylässäkin.
N niin kuin nukkuminen. Vauva nukkuu nykyään öisin jo 5-6 tunnin pätkiä mistä olen iloinen.
O niin kuin ompelu. Meikäläisen uus innostus joka toivon mukaan on ja pysyy, niin ei mene ostettu ompelukone hukkaan.. Tällä hetkellä odottelen tilaamiani kankaita.
P niin kuin pyykki. Pyykki on jokapäiväinen juttu. Pyykissä pyörii vanhempien vaatteita, vauvan vaatteita, froteealustoja.. Täällä käytetään ihan kertakäyttövaippoja mutta silti pyykkiä tuntuu olevan aika paljon.
R niin kuin rintatulehdus. Iski mulle ku vauva oli vasta parisen viikkoa, ja siihen piti hakea antibiootit. Sen jälkeen ei ole ongelmia ollut.
S niin kuin sotku. Jotta blogi ei antaisi liian täydellistä kuvaa, niin myönnettäköön että oon aika huono järjestyksenpitäjä, ollu aina. Mutta ehkä tänkin ikäisenä on vielä mahdollista opetella eroon vanhoista tavoista. Haluan ihan oikeesti oikeesti pitää kämppämme jatkossa siistimpänä kuin mitä tähän asti.
T niin kuin tiski. Täällä tiskaillaan ihan käsin. Kun asuin joskus pohjois-savossa pari vuotta, niin olin tosi laiska tiskaamaan, tiskit alko ihan haista. Nykyään mua ärsyttää likaset tiskit ihan älyttömästi, joten tiskailun suhteen oon ottanu ryhtiliikkeen.
V niin kuin vaunuilu. Ei ihan jokapäivä käydä vaunuilemassa mutta yleensä ainaki joka toinen päivä. Joskus käydään vaan minä ja vauva, kun mies on töissä mutta joskus koko poppoo. Vaunuillaan joskus kauppaan mut joskus ihan muuten vaan. Nyt on ihanaa kun tuli kevät ja lämpimät ilmat.
Ä niin kuin äitiysloma. Ei ole kyllä aika tullut pitkäksi äitiyslomalla! Haaveena olis jatkaa opiskeluja joulukuussa, jolloin kelan rahakausi loppuu.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti